Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιατί φτιάξαμε το KAFO original blend;

Η βασική ιδέα πίσω από ένα χαρμάνι (blend) καφέ είναι ο συνδυασμός κόκκων από διαφορετικές χώρες ή περιοχές σε όλο τον κόσμο για να επιτευχθεί μια μοναδική έκφραση γεύσης, οξύτητας και σώματος στον καφέ. Ο μονοποικιλιακός καφές (single origin), όπως λέει και το όνομά του, είναι καφές που προέρχεται από μια συγκεκριμένη φάρμα ή από συγκεκριμένα συνεταιρισμό παραγωγών. 

Η ομάδα του KAFO, από την αρχή της δημιουργίας του concept εστίασε στη δημιουργία ενός δικού της μοναδικού blend, αντί να στηριχθεί αποκλειστικά στη διάθεση μονοποικιλιακών καφέδων. Ας δούμε μαζί τους λόγους:

1. Αγάπη για τον καλό καφέ 

Καθώς οραματιζόμασταν το concept του KAFO κι ακόμα ήμασταν στο επίπεδο του σχεδιασμού, ένας από εμάς αναρωτήθηκε: "ΤΙ περιμένετε να σας πει ο πρώτος πελάτης που θα μπει στο KAFO;". Η πιο κοινή απάντηση μεταξύ μας ήταν "θέλω έναν καλό καφέ!", χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Έτσι σκεφτήκαμε ότι η πρώτη υπεροχή ενός blend έναντι του single origin είναι η δημιουργία ενός μοναδικού γευστικού προφίλ με αρμονία, που δεν μπορεί να έχει ένας μονοποικιλιακός καφές.Το αποτέλεσμα της αγάπηας μας για τον καφέ και της ανάγκης μας να δώσουμε στον πελάτη μας ό,τι πιο κοντινό στον δικό του "ιδανικό καφέ", δημιούργησε το KAFO original blend. To KAFO original blend θέλουμε να είναι συνώνυμο της άνεσης, της οικειότητας και της ευχαρίστησης. 

2. Συνέχεια στην εφοδιαστική αλυσίδα

Ας κάνουμε απλά μαθηματικά, με ένα παράδειγμα: 5 φάρμες μπορούν να προσφέρουν από 1 τόνο μονοποικιλιακού καφέ η κάθε μία. Έτσι, κάθε φορά θα έχουμε 5 διαφορετικούς τόνους καφέ. Κι αν δεν μπορούμε να φέρουμε κάποιον, γιατί τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας ακόμα επηρεάζουν την παγκόσμια ζήτηση αγαθών; Τότε θα υπάρξει έλλειψη και δυσαρεστημένοι πελάτες. Από την άλλη, η δημιουργία ενός blend από διαφορετικές φάρμες, εξασφαλίζει περισσότερο καφέ και πιο σταθερό εφοδιασμό. 

Τι προσφέρει ένας μονοποικιλιακός καφές;

Στον σύγχρονο κόσμο που όλοι ψάχνουν ιδιαίτερες εμπειρίες καφέ, υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι η λύση είναι μια επιστροφή σε έναν "coffee purism". Δηλαδή μια προσέγγιση ότι όλος ο καφές πρέπει πάντα να καβουρδίζεται πιο ήπια για να διατηρείται  όσο το δυνατόν περισσότερο η ποιότητα των αρωμάτων του και θα πρέπει να σερβίρεται πάντα μονοποικιλιακός, ανεξάρτητα από το πόσο άγρια ή ανισόρροπη γεύση και άρωμα μπορεί να έχει. Για την προσέγγιση αυτή, ο καφές μοιάζει με θέατρο, δηλαδή είναι μια παράσταση που κάθε θεατής βλέπει να συμβαίνει ζωντανά μια φορά μπροστά του και απολαμβάνει τη μαγεία της.

Στο KAFO αγαπάμε το θέατρο, γι' αυτό και θέλουμε να προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα επιλεγμένα στους πελάτες μας, για μια βαθιά εμπειρία καφέ. 

Αγαπάμε όμως και το σινεμά, μας αρέσει να βλέπουμε ξανά και ξανά τις αγαπημένες μας ταινίες. Γι' αυτό και πιστεύουμε τόσο πολύ στο original blend μας!

Τελικά, η γνώση που έχουμε από την αγορά, μας διδάσκει ότι υπάρχουν πελάτες πoυ αναζητούν καινοτομία, ενθουσιασμό και έκπληξη, ενώ άλλοι λαχταρούν τη ρουτίνα, που ταιριάζει απόλυτα στις προτιμήσεις τους. Ευτυχώς, στο KAFO μπορούμε να ικανοποιήσουμε και τα δύο γούστα και οι καλεσμένοι μας δεν χρειάζεται να διαλέξουν. Κάθε φορά μπορούν να ικανοποιούν τη διαφορετική ανάγκη τους.

Ο καφές που σου αρέσει. Κάθε μέρα.

Στο KAFO αγαπάμε τον blend καφέ μας όσο και τους μονοποικιλιακούς μας και πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει τον χρόνο και τον τόπο του. Ο στόχος απέναντι στους καλεσμένους μας είναι να φτιάχνουμε σταθερά, μια νόστιμη κούπα καφέ κάθε μέρα γι' αυτούς κάθε μέρα. Τον καφέ που τους αρέσει.

Ετικέτες

Post Gallery